Bahan-Bahan NASI GORENG CINA:
● 2 pinggan nasi putih
● 1 cawan udang basah (buang kulitnya)
● 1 cawan isi ayam (direbus dan disiat)
● 1 cawan kacang peas
● 4 biji telur (dipukul)
● 5 biji cili merah (ditumbuk)
● 5 ulas bawang merah
● 1 pokok daun bawang (dihiris)
● Garam secukup rasa
Cara masak NASI GORENG CINA:
1. Panaskan minyak dan tumiskan cili, Kemudian masukkan udang serta daging ayam dan kacang peas.selamat mencuba Facebook Malaysia
2. Biarkan selama lima minit, kemudain masukkkan telur sambil dikacau-kacau.
3. Masukkan nasi serta sedikit garam gaulkan rata-rata dan taburkan daun bawang.
4. Bila telah masak angkat dan bolehlah dihidangkan. Semasa menghidang, taburkan daun bawang.
Silalah share yer dan jika ingin share, komen “SAYA SHARE” supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda nanti.
0 Response to "RESEPI NASI GORENG CINA"
Post a Comment